NYa Val 2019

Vi kommer löpande att uppdatera här om/när det kommer in frågor som kan anses av generellt intresse. Du kan även lämna kommentarer nedan, så ska vi försöka besvara dem så snart som möjligt.

Våra tjänsteval som gjordes i slutet av 2014 löper snart ut, och för att inte riskera att hamna i tidsnöd har vi redan påbörjat nya förhandlingar. Baserat på den enkät som vi gjorde tidigare iår, har vi kommit fram till att det bästa är att dela upp tjänsteleveransen i två helt oberoende delar; TV och Bredband. De beskrivs i mer detalj nedan.

TV
Här får du vad som normalt betecknas som ”KabelTV”, dvs både en analog och digital (DVB-C) signal via Koax-uttaget på din tjänstefördelare. Den analoga signalen kan ses på alla TV med en TV-mottagare, och den digitala signalen kräver någon form av DVB-C mottagare. Normalt sett har alla TV apparater som sålts de senaste 5-10 åren en inbyggd DVB-C som kan användas med en CA-modul, alternativt så ingår en box från Telenor. Det är samma utbud som idag, och vill du ha fler kanaler så tecknar du dom individuellt med Telenor. Telenor Stream ingår, men kräver någon form av internetanslutning för att kunna användas.

De kanaler som ingår i denna tjänst är samma som idag;
Digitalt: Tv BAS
Analogt: Tv BAS plus de danska DR1, och TV2
Digitalt går det att teckna ytterligare kanaler från Telenor individuellt med grupprabatt. Det finns en uppsjö av extra kanaler att välja på, bland annat allt från Cmore, eller Viasat.
Nytt är att Telenor Stream ingår kostnadsfritt för alla som tecknat TV som tjänst. (idag är det bara de som tecknat individuella ytterligare kanaler där detta ingår).


Bredband
Här får du en uppkoppling på 700-1000Mbps via RJ45-uttaget på din tjänstefördelare. Du som vill kan bla teckna IP-telefoni, eller IPTV som extra tjänst individuellt med Ownit, som även denna levereras via samma tjänstefördelare.

IP-telefoni är valbart på samma sätt som idag, och du kan läsa mer om det här. Eller hos Ownit här.

IPTV som ett individuellt tillval till Bredband via Ownit ger möjlighet till samma kanaler som via TV-valet, dock så levereras de här via en annan metod (IP) över en nätverkskabel som kräver en annan typ av box som inte är kompatibel med den box som sitter i många TV apparater, eller ingår i TV tjänsten. Denna individuella tjänst är dessutom dyrare att teckna än den som går att få via TV ovan, så vår rekommendation är att du verkligen tänker igenom anledningen till att du vill ha IPTV via bredbandet istället för ”Kabel TV” (analog + Digital) via Antennkabeln som i ”TV” valet.


10 reaktioner på ”NYa Val 2019”

 1. Detta nya ser mycket bra ut. Vi har ’gamla val C’ och priset går ned från 335 till 312. Dessutom kan vi säga upp tilläggsavtal med Ownit för att få 250 Mb (89/mån) eftersom 700-1000 ingår som standard. Rätt tolkat – eller?

 2. Hej

  Vi som har varit nöjda med det analoga utbudet tvingas till höjning eller kan man som tidigare tacka nej till digital TV som innan för 300kr/mån (150+65+35)?

  Hälsningar
  Paul Belfrage

  1. Hej,
   Det kommer inte att finnas ett val för endast välja analog TV, så det är korrekt att det blir en liten höjning för dig som haft val B innan, och nu väljer både TV och Bredband. Som kompensation så får du ju dock även (förutom de digitala kanalerna) med Telenor Stream.
   /Magnus

   1. Jag har lämnat lappen i brevlådan. Får man någon återkoppling att det blivit registrerat?
    När kommer info om hur man gör för att få digital TV om man inte haft det innan?

    1. Vi har inte planerat att återkoppla individuellt till alla som svarat, men vi har väl räknat lite med att följa upp med de som inte lämnat något svar efter årsmötet, så du behöver inte oroa dig. Infon om digital-tv ligger egentligen redan på hemsidan, eftersom det inte är någon skillnad från idag. Det är en digitalbox av något slag samt programkort som du behöver, och eventuella detaljer kring detta kanske kan komma under Juni eller så gissar jag.

 3. Fråga angående Telenor Stream;
  Ingår detta redan eller först efter skiftet?
  Fick besked av Telenor att jag inte hade tillgång till det då jag inte är en ”betalande kund”.
  /Jesper

  1. Telenor Stream ingår idag precis som du säger endast för de som har ett individuellt avtal direkt med Telenor (ex T2 flex), men det kommer framöver att ingå för alla som väljer TV (förutsatt att stämman ger ok att vi tecknar dessa avtalen). Stream träder då i kraft 1/7 enligt planen.

Lämna ett svar

Internet, TV och Telefoni via egen Fiber