Val 2019

Våra nuvarande avtal tecknades pr 1 juli 2019 och löper i 3 år. Om vi önskar omförhandla avtalen skall dom sägas upp 6 månader innan – dvs senast 31/12-2021.
TV:
Här får du vad som normalt betecknas som ”KabelTV”, dvs både en analog och digital (DVB-C) signal via Koax-uttaget på din tjänstefördelare. Den analoga signalen kan ses på alla TV med en TV-mottagare, och den digitala signalen kräver någon form av DVB-C mottagare. Normalt sett har alla TV apparater som sålts de senaste 5-10 åren en inbyggd DVB-C som kan användas med en CA-modul, alternativt så ingår en box från Telenor. Det är samma utbud som idag, och vill du ha fler kanaler så tecknar du dom individuellt med Telenor. Telenor Stream ingår, men kräver någon form av internetanslutning för att kunna användas.

De kanaler som ingår i denna tjänst är samma som idag;
Digitalt: Tv BAS
Analogt: Tv BAS plus de danska DR1, och TV2
Digitalt går det att teckna ytterligare kanaler från Telenor individuellt med grupprabatt. Det finns en uppsjö av extra kanaler att välja på, bland annat allt från Cmore, eller Viasat.
Nytt är att Telenor Stream ingår kostnadsfritt för alla som tecknat TV som tjänst. (idag är det bara de som tecknat individuella ytterligare kanaler där detta ingår).


Bredband:
Här får du en uppkoppling på 700-1000Mbps via RJ45-uttaget på din tjänstefördelare. Du som vill kan bla teckna IP-telefoni, eller IPTV som extra tjänst individuellt med Ownit, som även denna levereras via samma tjänstefördelare.

IP-telefoni är valbart på samma sätt som idag, och du kan läsa mer om det här. Eller hos Ownit här.

IPTV som ett individuellt tillval till Bredband via Ownit ger möjlighet till samma kanaler som via TV-valet, dock så levereras de här via en annan metod (IP) över en nätverkskabel som kräver en annan typ av box som inte är kompatibel med den box som sitter i många TV apparater, eller ingår i TV tjänsten. Denna individuella tjänst är dessutom dyrare att teckna än den som går att få via TV ovan, så vår rekommendation är att du verkligen tänker igenom anledningen till att du vill ha IPTV via bredbandet istället för ”Kabel TV” (analog + Digital) via Antennkabeln som i ”TV” valet.


10 svar på ”Val 2019”

Detta nya ser mycket bra ut. Vi har ’gamla val C’ och priset går ned från 335 till 312. Dessutom kan vi säga upp tilläggsavtal med Ownit för att få 250 Mb (89/mån) eftersom 700-1000 ingår som standard. Rätt tolkat – eller?

Hej

Vi som har varit nöjda med det analoga utbudet tvingas till höjning eller kan man som tidigare tacka nej till digital TV som innan för 300kr/mån (150+65+35)?

Hälsningar
Paul Belfrage

Hej,
Det kommer inte att finnas ett val för endast välja analog TV, så det är korrekt att det blir en liten höjning för dig som haft val B innan, och nu väljer både TV och Bredband. Som kompensation så får du ju dock även (förutom de digitala kanalerna) med Telenor Stream.
/Magnus

Jag har lämnat lappen i brevlådan. Får man någon återkoppling att det blivit registrerat?
När kommer info om hur man gör för att få digital TV om man inte haft det innan?

Vi har inte planerat att återkoppla individuellt till alla som svarat, men vi har väl räknat lite med att följa upp med de som inte lämnat något svar efter årsmötet, så du behöver inte oroa dig. Infon om digital-tv ligger egentligen redan på hemsidan, eftersom det inte är någon skillnad från idag. Det är en digitalbox av något slag samt programkort som du behöver, och eventuella detaljer kring detta kanske kan komma under Juni eller så gissar jag.

Fråga angående Telenor Stream;
Ingår detta redan eller först efter skiftet?
Fick besked av Telenor att jag inte hade tillgång till det då jag inte är en ”betalande kund”.
/Jesper

Telenor Stream ingår idag precis som du säger endast för de som har ett individuellt avtal direkt med Telenor (ex T2 flex), men det kommer framöver att ingå för alla som väljer TV (förutsatt att stämman ger ok att vi tecknar dessa avtalen). Stream träder då i kraft 1/7 enligt planen.

Lämna ett svar