Bredband

stock-photo-13772443-3d-man-holding-laptop-isolated-with-clipping-path

Bredband

Tjänsten kopplas på samt avslutas hos/av tjänsteleverantören, se Support / Felanmälan. Samfälligheten fakturerar bastjänsterna, eventuella tillägg faktureras av tjänsteleverantören.

Här får du en uppkoppling på 700-1000Mbps via RJ45-uttaget på din tjänstefördelare. Du som vill kan bla teckna IP-telefoni, eller IPTV som extra tjänst individuellt med Ownit, som även denna levereras via samma tjänstefördelare.

Alla dessa tjänster levereras via den tjänstefördelare som monteras i fastigheten

fg500-ownit-site

Ovanstående anslutningar beskrivs kortfattat nedan:
-Wifi
Tjänstefördelaren har inbyggt 802.11n wifi som arbetar på 2,4 Ghz bandet. Det kommer att följa med en liten klisterlapp med dina individuella anslutningsuppgifter.

-Strömadapter
Tjänstefördelaren har två stycken strömingångar, eftersom det även sitter en på ”skyddsplattan” som denna monteras på, endast en av dessa (vilken som) skall kopplas in med medföljande AC/DC adapter.

– USB uttag 2st
Dessa uttag är avaktiverade via den mjukvaran som Ownit laddar och  används inte till något.

– Tel2
Detta uttag kan används endast om du har ett andra telefonnummer

– Tel1
Här kopplar du in en vanlig analog telefon för att använda IP-telefoni (läs mer om detta under telefoni).

– Lan1/2
Här kopplar du in dig för att få trådburen tillgång till internet.

-Lan3/4
På vår tjänstefördelare står istället IPTV1/2! Dessa används om du tecknar  individuellt avtal för IPTV med Ownit -inte att förväxla med den analoga/digitala TV som ingår i TV-paketet från Telenor. IPTV levereras via den ”fiberplatta” som tjänstefördelaren är monterad på (som dessvärre inte syns på bilden ovan) och som du kan läsa mer om under TV). Om du inte tecknar dig för IPTV, kan du kontakta Ownit som kan omvandla dessa till extra LAN-portar 3/4.