Telefoni

3d-small-people-with-a-black-mobile-phone-3d-image-isolated-white-background_51277255

IP-telefoni är ett valbart tillval till Bredbandet.

Tjänsten kopplas på samt avslutas hos/av tjänsteleverantören, se Support / Felanmälan. Samfälligheten fakturerar bastjänsterna, eventuella tillägg faktureras av tjänsteleverantören.

IP-telefoni är telefoni som går över internet, och som därför inte kräver några separata kablar in i fastigheten. Eftersom IP-telefoni är beroende av en fungerande internetanslutning, är det ganska vanligt att man tecknar avtal om IP-telefoni med samma leverantör som man har internet från.
Som en del i bredbandsleveransen erbjuds du därför även möjligheten till IP-telefoni via Ownit.
Startkostnad 299:-.
Månadskostnaden per hushåll är 0:- (lokalt avtal för oss)
För övriga aktuella priser på samtal eller extra tjänster, se https://www.ownit.se/telefoni/telefonipaket

Kostnader för telefoni faktureras direkt till abonnent månadsvis i efterskott.

Använda IP-telefoni

För att använda IP-telefoni via Ownit, så måste telefonen kopplas in i tjänstefördelaren. Detta kan göras på ett av följande sätt:

1. Man kopplar en ”splitter” i första telefonuttaget i sin fastighet och drar en kabel till TEL1 på tjänstefördelaren. Detta gör att samtliga telefoner i din fastighet fungerar precis som innan, fast du använder Ownit som IP-telefoni leverantör.

2. Man kopplar en trådlös telefon (parad med så många enheter som man vill ha i sin fastighet), direkt till TEL1 på tjänstefördelaren.  (Denna metod använder du  om du vill använda IP-telefoni från Ownit parallellt med existerande analog telefoni.)