Kategorier
info

Nya Tjänstevalen

De nya valen börjar gälla från och med den 1:a Juli, och det ska enligt uppgift vara brev på väg hem till er som valt Bredbands eller TV tjänster i eran fiber.

Om ni inte kan vänta på posten, så finns information från Ownit (Bredband) tillgänglig att ladda ner här, och information från Telenor (TV) att ladda ner här.

Om något mot all förmodan skulle strula på Måndag, så kontakta i första hand tjänsteleverantören (Ownit eller Telenor) enligt instruktioner här.


Kategorier
info

Byte av ekonomisk förvaltare

Som vi informerade om på senaste årsstämman, och som ni även nu fått brev hemskickat om, så kommer vi framöver att använda oss av SBC (Sveriges BostadsrättsCentrum) till vår ekonomiska förvaltning. Detta betyder att den avgift / kundtjänst som idag levereras av bredablick förvaltning upphör.

Du som idag har Autogiro / E-faktura och vill fortsätta med det, behöver anmäla detta igen, lämpligast via din internetbank, enligt anvisningar i brevet du fått.

 

Kategorier
info Nyheter

RSS flöde

rssRSS är en teknik som möjliggör att användare kan prenumerera på webbflöden[1], det vill säga omedelbart bli underrättad när något nytt publicerats på webben, tillsammans med några rader text som sammanfattar publikationen och innehåller en länk till den kompletta texten.[2] Tekniken används bl.a. för bevakning av förvalda hemsidor, nyhetssidor, bloggar, diskussionsforum och andra förändringar av webbplatser. Användaren använder en webbläsare eller annat program som fungerar som RSS-läsare. RSS-filer lagras på webbplatsen.

Programmen kontrollerar automatiskt de RSS-flöden man prenumererar på och presenterar nya inlägg på ett överskådligt sätt. Användaren behöver således inte aktivt söka upp webbsidor denne finner intressanta för att uppdatera sig om något har hänt. De flesta nya webbläsare har också inbyggda RSS-läsare, bland annat OperaSafariInternet Explorer och Mozilla Firefox.

Du anmäler dig direkt på hemsidan till vänster i det svarat fältet med vit text, anmäl till RSS

 

Kategorier
info räntor

Samfällighetens ränteutgifter 2016

Vid deklaration år 2017 avseende inkomståret 2016 finns det möjlighet för att göra avdrag för räntor.

Det vill säga varje andel per fastighet uppgår till 295:- i erlagd ränta för 2016. Detta kan justeras på er deklaration enligt skatteverkets anvisningar för att göra ändringar. För mer information klicka här!

SkatteverketLogo

Kategorier
info

Nyheter från Canal Digital

Canal Digital har meddelat förändring i kanalutbudet. Det blir fler kanaler i HD kvalité och MTV ersätts av Eurosport 1.

Klicka här för att se meddelandet.

Länk till Canal Digitals hemsida

tv

Kategorier
info Nyheter

Falska E-mail från Ownit

11 OCT, 10:00
Mejl-bedrägeri: Pågående

Det har kommit till vår kännedom att ett stort antal kunder mottagit mejl från ”no-reply@ownit.nu”. Denna adress administreras ej av Ownit Broadband AB och har nu tagits bort. Notera att Ownit Broadband AB aldrig ber om lösenord.

Om du har fått mailet, som har ämnesrad ”Uppgradera ditt konto”, rekommenderar vi dig att inte öppna mailet och radera det. Om du öppnat mailet och klickat på länken rekommenderar vi dig att byta lösenord för din epostadress genom att logga in på www.ownit.se med ditt kundnummer och lösenord, i inloggat läge kan du sedan ändra ditt epostlösenord. Om du har möjlighet så är det alltid bra att göra en virus-scan för att vara på den säkra sidan.

sommae1

Status info from Ownit

På deras status sida kan man anmäla sig att via mobil få denna typ av nyheter och även driftsavbrott

Hälsningar styrelsen

Kategorier
info Nyheter

Priser 2017

pengar-hog

Ingen höjning är aktuell för de debiteringar som görs av samfälligheten. Vi behåller det nuvarande priset även för kommande år 2017.  Detta beslutades på vår ordinarie årsstämma. Beslut om justering görs vid ordinarie årsstämma.

Här hittar du prislistan 

Kategorier
info

Information Canal Digital

Information om dina kanaler

Från den 1 februari får vi inte visa Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, TLC, Eurosport 1 och 2, Animal Planet och Discovery-kanalerna för dig. Bakgrunden är att Discovery Networks, som äger kanalerna, har ställt krav som skulle innebära att du som kund får en stor prishöjning och tvingas betala för ytterligare kanaler du inte kan välja själv.

Som följd av att vi på Canal Digital Kabel inte vill gå med på dessa krav, har nu Discovery Networks dragit tillbaka sina kanaler. Vi fortsätter förhandla för våra kunders skull och under tiden vill vi tacka för allt stöd i denna konflikt.

Vad får jag under tiden?
Till att börja med vill vi vara tydliga med att vårt huvudfokus är att Discovery åter ska låta dig se dina kanaler. Vi förstår att det är svårt att ersätta Discoverys kanaler, men som plåster på såren ger vi dig andra kanaler från vårt utbud. För dig som har bredbands-tv eller kabel-tv med digitalbox kommer vi från måndag eftermiddag frivisa dessa kanaler:

 • MTV
 • National Geographic
 • Paramount
 • Fox
 • C More Live
 • C More Sport
 • C More Tennis

Har du HD-box får du även dessa kanaler:

 • Comedy Central
 • Nat Geo Wild HD
 • National Geographic HD
 • Nick Jr.
 • Nickelodeon
 • VH1
 • C More Live HD
 • C More Live 2
 • C More Live 3
 • C More Live 4
 • C More Sport HD
 • C More Hockey HD
 • C More Fotboll HD
 • C More Golf HD

Saknar du en box till din tv-tjänst? Då kan det tyvärr vara så att vi inte har teknisk möjlighet att frivisa dessa kanaler till dig med analogt utbud.

Följ konflikten
Då vi räknar med längre kötider till kundservice rekommenderar vi att du följer uppdateringar på canaldigitalkabel.se/kanaler

Klicka här för att anmäla dig till SMS uppdatering 

Web

Kategorier
info Meddelande

Information om avbrott 29 oktober

19982805-3d-white-people-as-road-worker-man-construction-worker

Då VA-syd skall utföra ett arbete i Djupadalsparken är Telenor/Canal Digital kabel-TV tvingade att flytta sina ledningar.Detta kommer att påverka Kabel-TV, Bredband och telefoni tjänsterna.

Den 29 oktober 2015 mellan klockan 08.00 – 17.00 kommer samtliga ovanstående tjänster att stängas ner.

Vi hoppas att ni har överseende med detta som ligger utanför vår kontroll.

Med vänlig hälsning

Web

 

Kategorier
info

Protokoll från extra stämma

64368009

Här återfinns protokoll som fördes vid extra stämma den 29 september 2015.

Protokoll 20150929

Hälsningar

Styrelsen