Kategorier
info

Avisering i brevlådan om tillträde till fastigheten.

Har idag fått irriterade påringningar om att” ElTel kommer imorgon och vi visste inget!”

Troligen har man endast läst den preliminäre vägledande tidsplanen som vi har lagt upp här på vår hemsida. Men det som gäller är att ElTel aviserar 5-7 dagar innan besöket genom inkast i brevlådan! Det är det som gäller! Har du inte fått något meddelande kommer dom INTE.

Beklagar att vi  inte har varit tillräckligt tydliga med detta.

Med vänlig hälsning

LarsN

14 svar på ”Avisering i brevlådan om tillträde till fastigheten.”

Fick idag ”nöjet” att stanna hemma (ta ledigt från jobbet) då ElTel skulle ner i min krypgrund för att dra fiber. Jobbet skulle ske mellan 8.00 – 12.00. Ja, jag satt ju snällt och väntade och väntade ända till kl. 10.25 då det ringde på dörren och jag fick information att ElTel inte behövde tillgång till min krypgrund. ElTel hade fixat detta via min granne på Östra Hylliegatan (nästa gata)! Det var ju jättebra att dom kom och talade om detta när jag ändå stannat hemma mesta delen av tiden som var utmätt för detta arbete. Jag har ju alltid lite sparade semesterdagar att ta ut. Därefter gick killen från ElTel!? Jamen vad med tjänstefördelaren (?) – skall jag ta ledigt en gång till för att den skall monteras? Är detta verkligen rätt planerat? Jag kan ju förstå att hantverkarna, i detta fall ElTel, struntar i att husägarna måste ta ledigt ytterligare minst en halv arbetsdag, för ElTel killarna är ju ändå på sitt jobb.
mvh
Peter

Hej

Samma sak hände mig. Som tur är kunde jag komma överens med ElTel om att komma de sista timmarna. Men jag håller med om att de kändes onödigt att alla var hemma när det inte behövdes.

/Paul

Hej Peter
ledsen att du tror att ElTel pågarna struntar i om du måste ta ledigt från ditt jobb eller inte, men så är inte fallet. Under husen ser verkligheten inte ut som på ritningarna! T.ex. går det inte als att komma från/till min ”plankgranne” från vardagsrummet då det finns en jordvall som slutar 10 cm. från bottenplattan. Därför är det stört omöjligt att på förhand veta vem som skall stanna hemma eller inte.
Men jag vill föreslå att nästa gång du skall stanna hemma när tjänstefördelaren skall installeras, ring då Robin och försöka komma överens om en mera specifik tid, eller be en granne om hjälp med att släppa in dom.
Tyvärr går det inte att lösa på något annat sätt.
Med vänlig hälsning
LarsN

Hej Lars,
Sorry, om det lät lite surt, har tyvärr suttit hemma och väntat på hantverkare förr som dykt upp i sista sekunden eller inte alls och glömt mitt mobil nummer hemma. Vi var ju oxså kort om folk på jobb med alla vabbningar och förkylningar, så jag hade ju press på mig att vara på jobb snarast. Väntar med spänning till den dag då man kan klona sig själv!

Helt Ok,
det är alltid frustrerande att vänta, speciellt om man inte kan fylla väntetiden med något vettigt.
Hoppas att en stabil internetuppkoppling kan avhjälpa den frustration som jag har känt av ADSL uppkopplingen. Numera lägger den av flera gånger dagligen. Och självklart alltid när man skall skicka eller kolla någon info. Då tar allt en djäv… tid. Det har hänt ofta att man gör en uppdatering på datorn i Dropbox och sen har uppdateringen inte hänt på servern och därmed inte på telefonen heller!
Med fiber och fast IP-adress kan man ju VPN-tunnla till företaget och jobba effektivt hemifrån.

Å andra sidan är det väl bättre att säga till 10.25 att det inte behövs än att de behöver komma in och dyker upp 11.55 och börjar jobba……apropå att se saker positivt…

Har fått fiber dragen förra veckan och fördelaren installerad idag. Allt har gått bra. Positivt att man kunde välja var man ville ha fördelaren placerad. Den enda smolken var att man misslyckades med första håltagningen i betongbjälklaget, andra hålet gick bättre.. Väntar nu bara på att dom ska blåsa in fibern för driftstart…

Kan man få fördelaren placerad var man vill? Den informationen har jag helt missat!
Jag trodde fördelaren skulle placeras sidan om antenn uttaget och det har ställt till huvudbry för mig. Eftersom huset är L-format och (för närvarande) har jag modemet i ena ändan av huset och det trådlösa blir därför mycket svagt i andra ändan. Har dock fixat det med repeater.

Dom borrar nya hål och återanvänder inte hålet vid gamla uttaget. Så det är nog bara att lämna önskemål om var man vill ha fördelaren. Dom sa att det är bra styrka på Wi-Fi-nätverket så oavsett var man placerar så är det bra styrka i hela fastigheten.

Hej Lukas.
Nej det är inte bara att ……
Anledningen till att dom borrar nya hål är att det inte gick att demontera det gamla sticket i väggen och präga upp den nya fibern och sen sätta det gamla sticket tillbaka. Om något gick fel i denna hanteringen försvann TV-signalen för samtliga på slingan. När detta gick upp för oss var vi tvungna att borra upp ett nytt hål bredvid det gamla, men då hamnade vi i balken! Därför blev alternativet att ta det på väggen i vinkel med vardagsrummet, och där gick det bra. Tyvärr hade många möblerat på denna vägg med t.ex. bokhyllor. Därför hittade vi möjligheten att i dom fallen placera det på vardagsrumsväggen mot hallen. Där hamnar man i springan mellan 2 balkar. Om ett annat alternativ önskas och det inte orsaker merarbete eller extra kostnader i relation till de anförda lösningar, placerar ElTel det gärna enligt önskemål. Så fråga om du vill ha det någon annanstans så löser det sig nog.
MVH
LarsN

Hej

Eftersom man nu plötsligt kan placera fördelaren var man vill
Kan man få TV-signalerna trådlöst också? Så man får en helt sladdfri lösning från fördelaren?

Nej, men TV-signalen levereras via koax från fördelaren, så om du kan hitta någon lösning att trådlöst transportera den signalen från fördelaren kan det eventuellt finnas en möjlighet.
Hittar du en lösning som du tror andra kan vara intresserade av kan du väl höra av dig så kan vi publicera den här på hemsidan.
Mvh Magnus

Jag känner faktiskt inte till någon teknisk lösning på det du vill göra (men däremot inte sagt att det inte finns någon), utan jag tror att du helt enkelt får dra lite nya coax kablar, om du vill montera fördelaren någon annanstans, eller koppla in fler tv-apparater än du har idag. (precis som du behöver idag). (vilket nog oxå blir billigast, och dessutom snyggast om du kan dra dom i grunden:-) )
/Magnus

Stängt för kommentering.