Kategorier
Okategoriserade

Avbrott i existerande signal

Just nu är det avbrott i TV signalen, det verkar vara större delen av vårat område som är drabbat, och det ser ut att det påverkar både den analoga och den digitala sändningen.

Vi tror det startade vid 12:30 idag (2014-05-30), och det är felanmält till Canal Digital och de säger att de arbetar på det.

uppdatering 22:13
Det har kommit in uppgifter till oss om att Canal Digitals kundtjänst i vissa fall svarat att de inte känner till problemet när ni ringt, så vi vill bara tydliggöra att vi haft direkt kontakt under dagen med våran Account manager på Canal Digital, som bekräftar att  både deras driftavdelning såväl som sydantenn är medvetna om problemet.

Uppdatering 2014-05-31 – 12:45
Med största sannolikhet är hela området drabbat. Den senaste informationen är att det relaterar till ett strömavbrott till huvudförstärkare/fördelare.

Uppdatering 16:35
Enligt uppgift har det börjat fungera igen, iallafall för någon. Jag har dock ingen bekräftelse från någon av teknikerna ännu.

Uppdatering 16:44
Nu är det också bekräftat av teknikerna . Orsaken till avbrottet var ett strömavbrott till huvudförstärkaren. Detta är nu provisoriskt åtgärdat genom alternativ matning, och kommer att återställas fullständigt så snart de kan få tillgång till den fastighet där det sitter en huvudsäkring som förmodligen behöver bytas.